Borovička
Borovička se vyrábí destilací zkvašených jalovcových bobulí. První zmínka o borovičce se datuje do 16. století v oblasti Liptova a jeho pojmenování vzniklo podle slovenského názvu borievka. Jalovec a jeho plody jsou celkem vzácné a cena čisté pálenky by byla vysoká, proto se ředí kvalitním lihem a vodou nebo se plody jalovce přidají do běžného kvasu, který se následně destiluje. Pravá borovička je vyrobena bez přidaného cukru a aromat, proto se jedná o čistě přírodní destilát. Obsah alkoholu je nejčastěji 45%, nejméně však 37,5%. Borovička je označovaná jako slovenský národní destilát.
Nejprodávanější
Borovička Borec je jemná, čistá borovička s výraznou chutí jalovce. Vyváženou...
OLD HEROLD vyrábí Juniperus borovičku podle osvědčených tradičních receptur z...
Koniferum borovička je lehká svěží borovička vyrobená z jalovcového destilátu.
Zrodila se limitovaná modrá edice lahví tradiční borovičky KONIFERUM.
Koniferum borovička je lehká svěží borovička vyrobená z jalovcového destilátu.
Koniferum borovička je lehká svěží borovička vyrobená z jalovcového destilátu.
Koniferum Pink je s příchutí jahod a malin.
Tento destilát je výjimečný díky 7stupňové destilaci a zrál 12 měsíců v...
OLD HEROLD vyrábí Juniperus borovičku podle osvědčených tradičních receptur z...
Slovácká borovička je čistý, jemný destilát, který vzniká průtahovou...