Borovička
Borovička se vyrábí destilací zkvašených jalovcových bobulí. První zmínka o borovičce se datuje do 16. století v oblasti Liptova a jeho pojmenování vzniklo podle slovenského názvu borievka. Jalovec a jeho plody jsou celkem vzácné a cena čisté pálenky by byla vysoká, proto se ředí kvalitním lihem a vodou nebo se plody jalovce přidají do běžného kvasu, který se následně destiluje. Pravá borovička je vyrobena bez přidaného cukru a aromat, proto se jedná o čistě přírodní destilát. Obsah alkoholu je nejčastěji 45%, nejméně však 37,5%. Borovička je označovaná jako slovenský národní destilát.
Nejprodávanější
Trenčínské likérky dlouhá léta pilovaly a ladily receptury na získaní...
Zrodila se limitovaná modrá edice lahví tradiční borovičky KONIFERUM.
Koniferum Pink je s příchutí jahod a malin.
Klasická česká borovička z produkce Dynybyl.