Borovička
Borovička se vyrábí destilací zkvašených jalovcových bobulí. První zmínka o borovičce se datuje do 16. století v oblasti Liptova a jeho pojmenování vzniklo podle slovenského názvu borievka. Jalovec a jeho plody jsou celkem vzácné a cena čisté pálenky by byla vysoká, proto se ředí kvalitním lihem a vodou nebo se plody jalovce přidají do běžného kvasu, který se následně destiluje. Pravá borovička je vyrobena bez přidaného cukru a aromat, proto se jedná o čistě přírodní destilát. Obsah alkoholu je nejčastěji 45%, nejméně však 37,5%. Borovička je označovaná jako slovenský národní destilát.
Nejprodávanější
OLD HEROLD vyrábí Juniperus borovičku podle osvědčených tradičních receptur z...
OLD HEROLD vyrábí Juniperus borovičku podle osvědčených tradičních receptur z...
OLD HEROLD vyrábí Juniperus borovičku podle osvědčených tradičních receptur z...