Irská whiskey
Irská whiskey se od té skotské whisky odlišuje technologií výroby. Slad se sušší bez kontaktu s kouřem a to znamená, že v irských whiskey chybí kouřový tón a není v nich cítit rašelina. Původně byla irská whiskey vyráběna pouze destilováním sladu, ale kvůli vysokým daním se do sladu začal přimíchávat surový ječmen. Mezi další rozdíly patří také to, že irská whiskey je třikrát pálena oproti té skotské. Aby mohla být whiskey nazývána pravou irskou, musí splňovat určitá kritéria. Musí být vyrobena v Irsku. Musí být třikrát destilovaná a nesmí být patrná rašelinová příchuť.
Nejprodávanější
Použitím kombinace sudů po bourbonu z Kentucky a po španělském sherry Oloroso...
Mladá, kotlíková whiskey, dokončená v sudech po slavném Bordeaux víně.
Redbreast 12letá je unikátní irská whiskey, která se vyrábí v palírně v...
Redbreast Lustau je edice známe irské značky z palírny Midleton, ze sudů po...