Irská whiskey
Irská whiskey se od té skotské whisky odlišuje technologií výroby. Slad se sušší bez kontaktu s kouřem a to znamená, že v irských whiskey chybí kouřový tón a není v nich cítit rašelina. Původně byla irská whiskey vyráběna pouze destilováním sladu, ale kvůli vysokým daním se do sladu začal přimíchávat surový ječmen. Mezi další rozdíly patří také to, že irská whiskey je třikrát pálena oproti té skotské. Aby mohla být whiskey nazývána pravou irskou, musí splňovat určitá kritéria. Musí být vyrobena v Irsku. Musí být třikrát destilovaná a nesmí být patrná rašelinová příchuť.
Nejprodávanější
Skvělá irská whisky. Vůni dominují oříšky v čokoládě, smetanový slad a...
Příjemné aroma pomerančové marmelády, sušených meruněk, sladu, vanilky s...
Teeling Small Batch je vyhledáván milovníky irské whiskey, ale potěší i...
Vyrobeno z pečlivě vybrané směsi prémiových zrn a sladu.
Po osobitém spojení whiskey Teeling a prvotřídního martinického agricole rumu...
Tentokrát se irský lihovar dal dohromady s pivovarem Galway Bay ze západního...
Teeling Small Batch je vyhledáván milovníky irské whiskey, ale potěší i...