Japonská whisky
Výroba whisky v Japonsku započala ve 20. letech dvacátého století a kde se vlastně tento evropský nápoj ve světě saké vzal? Za její rodiče můžeme považovat pány Shinjiro Torii and Masataka Taketsuru, kteří v Japonsku otevřeli první destilérku a začali v ní vyrábět whisky podle umění, naučeného přímo ve Skotsku. Dnes funguje v Japonsku několik destilérek, které produkují single malt i blend whisky, charakterem nejvíce podobné skotské whisky. Japonská whisky je často oceňována na světových soutěžích.
Nejprodávanější
Nikka Coffey Grain je výjimečná, ovocná a exotická whisky určená znalcům,...
Nikka Coffey Malt je plná, dřevitá whisky s překvapivým profilem. Ve vůni se...
Nikka Miyagikyo Single Malt je elegantní, ovocná whisky s patrným vlivem sudů...
Nikka Yoichi Single Malt je velmi svěží whisky s vůní meruněk a jablíček,...