Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Ve vůni je to od začátku rum z čerstvé třtinové šťávy, který přináší...
Rum destilován v pot-still měděném destilačním kotli a necelý rok dozrává v...
Dictador Rima je navazující edice limitovaných sérií kolekce ročníků...
Dictador Rima je navazující edice limitovaných sérií kolekce ročníků...
Osobně vybraný Master Blender Hernan Parra, zrající v americkém dubu s...
Intenzivní zážitek z komplexního chuťového profilu z destinace s bohatou...
Sudy z kolekce Parrafo prošly pečlivým výběrem samotného master blendera...
Dictador Párrafo je limitovaná edice ročníků, které osobně vybral a vytvořil...