Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Bandita Black je tříletý Navy rum o síle 50% alkoholu. Je dochucen tradičním...
Bellamy's Reserve Rum 2012 Guyana je devět let starý rum ze slavné palírny...
Clément Blanc Canne Bleue 2021 je bílý agricol rum z Martiniku.
Dictador Rima je navazující edice limitovaných sérií kolekce ročníků...
Osobně vybraný Master Blender Hernan Parra, zrající v americkém dubu s...
Seznamte se s Dictador Sinfonía, smyslným mistrovským dílem, které potěší...
Typický zemědělský rum z destilérie na ostrově Guadeloupe.
Fabio Rossi, majitel společnosti Rum Nation, osobně vybírá ty nejlepší místní...
Schotman Peated Rum First Release se skládá z pěti různých chuťových verzí,...
Tento rum zrál nejdříve v sudech po bourbonu po dobu 5 let. Poté byl převezen...
Ultra prémiový rum obsahující rumy stařené v dubových sudech po dobu až 30 let.
Whiskey je 100% žitná, která je vydestilovaná v měděné koloně. Poté zraje v...
Plantáže Trois Rivières byly založeny kolem roku 1660 a patří k nejstarším v...