Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Ve vůni je ukryta cukrová třtina s ovocnými tóny a tyto šťavnaté a sladké...
Prémiový rum barvy třešňové až mahagonové je tím nejlepším, co rodina rumů...
Sudy z kolekce Parrafo prošly pečlivým výběrem samotného master blendera...
Jedná se o rumy zrající v sudech z amerického bílého dubu, dále pak v sudech...
Rum Dictador Sinfonía Borbón 1999 je jedinečným nápojem, který zrával 23 let...
Seznamte se s Dictador Sinfonía, smyslným mistrovským dílem, které potěší...
Tahle mahagonově zlatavá nádhera je velmi zdařilým pokusem.
La Hechicera Serie Experimental No.2 je posledním dílem limitovaných rumů ze...
Tento letitý rum, který je prezentovaný v krásné lahvi je výsledkem mistrného...
Malteco 20 y.o. je rum, který po dobu dvaceti let zrál v dubových sudech.
Nejnovější rum dominikánského výrobce rumů Oliver & Oliver.
Ron La Progresiva de Vigia 8 je limitovaný kubásnký rum. Je vytvořen podle...
Rum Explorer Belize je vyzrálý rum, destilovaný v Travelers distillery v Belize.
Rum Explorer Trinidad je vyzrálý rum, který v sobě ukrývá elegantní tóny...
Hřejivý a intenzivní kubánský rum. Jeho aroma připomíná karamel a sušené ovoce.
Aroma evokuje bujné, intenzivní vůně sušeného ovoce a karamelizovaných jablek...