Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Tato limitovaná edice Compañero Elixir Extra v sobě dokonale snoubí dva...
Diplomático Ambassador je třtinový tmavě zlatavý rum, který zraje v sudech z...
Čistý rum s průzračnou a komplexní chutí. Osloví vás tóny kokosu a kávy....
Exkluzivní rum značky The Lovers. Jedná se o směs pěti rumů z Barbadosu,...
Díky svému originálnímu a charakternímu chuťovému profilu stále populárnější...
Venezuela je zemí rumu zaslíbenou díky komplexním a aromatickým chuťovým...
New Grove Double Cask Acacia nejprve zrál ve francouzských dubových sudech po...
Papalin je projekt věnovaný rumovým blendům.