Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Aroma je velmi podobné brandy s bohatou sladkostí (hnědý cukr, melasa),...
Arehucas Anejo Reserva Especial 18 y.o. je vyroben z cukrové třtiny pěstované...
Arehucas Fresier je výsledkem spojení různých odrůd červeného ovoce a nádechu...
Unikátní 30let starý rum je prezentován v černé keramické láhvi připomínající...
100% třtinový karibský rum, jehož zrání je rozděleno do tří fází.
Ron Ingenio Manacas Extra Añejo je výběr těch nejlepších rumů z celého...