Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Takamaka Coco je exkluzivní kokosový likér na bázi rumu.
Takamaka Spiced nejprodávanější rum této značky, který pochází ze Seychel.
Elegantní rum Takamaka Extra Noir Aged zrál v sudech z amerického dubu po...
Základ tohoto jedinečného rumu tvoří tradiční seychelský třtinový rum.
V této lahvi se pojí "pot still" destilovaný rum z cukrové třtiny, který zrál...
Plný rum s chutí skořice a muškátového oříšku a špetky sladkosti z ostrova...