Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Elixír s jemně nahořklými a ovocnými tóny, které doprovází nasládlé až...
Třtinový rum z Božkova v sobě spojuje pečlivě vybrané rumy o stáří až 8 let...
Třtinový rum z Božkova v sobě spojuje pečlivě vybrané rumy o stáří až 8 let...
Vychutnejte si exkluzivní chuť rumového likéru Božkov Republica Chocolate.
Božkov Republica Reserva vyniká svou chutí, vůní i barvou a to díky výběru...
V láhvi najdeme pravý třtinový rum, který vzniká z cukrové třtiny v...
Zaujme svým názvem, výstředním vzhledem, ale především neopakovatelnou, lehce...
Neopakovatelná, lehce nasládlá rumová chuť, kterou střídají jemné tóny...
Key Rum White je rum vyráběný z bílých karibských rumů (Jamajka, Barbados,...
Jedná se o směs rumů z ostrova Mauricius, které zrály po dobu minimálně 13...
Tmavá varianta barbadoského rumu Old Pascas, Ron Negro, zraje pod dozorem...
Zacapa La Armonia nabízí jemnost s tóny ořechů a karamelizovaných bobulí a...