Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
ADMIRAL RODNEY MONARCH je lahodný a plný rum ze Svaté Lucie v Karibiku. Jedná...
Vyznačuje se vůni ovoce s náznaky medu a jemnou, lehce pikantní chuť...
Limitovaná edice speciálního rumu, který oslavuje ducha Svaté Lucie.
Představitelem rumu Chairmans Reserve Legacy je šéf destilerie St. Lucia...
Rum pochází z karibského ostrova Santa Lucie.
Charmain´s Reserve Rum je skvělým výsledkem tradičních výrobních metod a...
Vyznačuje se svěží vůni ovoce s náznaky medu a jemnou, lehce pikantní chuť...