Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Canaoak Rum je komponován pomocí jedinečné procedury míchání tradičních...
Hladká, sladší a vyvážená chuť rumu nyní v miniaturce 0,05l.
Flor de Caña 130th Anniversary 20y je rum, který byl vydán k 130. výročí...
Prémiový rum z Nikaragui, který je pod dohledem již 5. generace majitelů...
Jedná se o ultraprémiový produkt se stářím 19 let, který je šetrný k...
To nejlepší, co může nikaragujská palírna Flor de Caňa nabídnout.
Hladká, sladší a vyvážená chuť s dubovými podtóny a náznaky nugátu,...
Flor de Cana Centenario Gold 18yo Aňos je rum, který získal řadu...
Dlouhých 7 let zraje Flor De Caňa v tradičních sudech z bílého dubu.
Tento tmavý rum rozvíjí neobyčejné příchutě, které mu dává výroba z cukrové...
The Lovers Rum je blendem 5 rumů z Barbadosu, Dominikánské republiky,...
Central America XO je blendem rumů z Nikaraguy a Guatemaly. Má výraznou vůni...
Rum, který byl destilován v roce 1992 a zrál v malých dubových sudech po...
Rum destilovaný v roce 1996 a lahvovaný v roce 2003, který po celou dobu zrál...