Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Ron Centenario Aňejo Especial 7 y.o. je směs jemných rumů pečlivě zrajících v...
Ron Centenario Conmemorativo 9 aňos je vynikající třtinový rum vyráběný v...
Centenario Fundación 20 Aňos Selección Premium je dvacetiletý rum z Kostariky.
Temně jantarový zralý rum ze špičkové kostarické třtiny 12 let odpočíval v...
Příjemně nasládlá a elegantní vůně je doplněná bohatou vůní tropického ovoce,...
Kategorie luxusních rumů. Výsledný blend je velmi speciální směs rumů starých...
Centenario Reserva de la Familia 18 y.o. je směs rumů, která zraje v bílých...
Centenario Rum 1985 je limitovaná edice, která byla vyrobena u příležitosti...
Centenario Tasting Set je speciální edice miniatur značky Centenario.