Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Ron Centenario Aňejo Especial 7 y.o. je směs jemných rumů pečlivě zrajících v...
Ron Centenario Conmemorativo 9 aňos je vynikající třtinový rum vyráběný v...
Rum zraje v sudech z bílého amerického dubu, v nichž nejprve uzrála skotská...
Temně jantarový zralý rum ze špičkové kostarické třtiny 12 let odpočíval v...
Centenario Reserva de la Familia 18 y.o. je směs rumů, která zraje v bílých...
Centenario Rum 1985 je limitovaná edice, která byla vyrobena u příležitosti...
Centenario Tasting Set je speciální edice miniatur značky Centenario.