Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Capitan General Anejo je zajímavý kousek pro znalce, kteří preferují sušší...
Limitovaná edice vydaná k desátému výročí založení značky Deadhead.
Samotný rum je mírně nasládlý a po přičichnutí ucítíte jemné kávové aroma,...
solera El Ron Prohibido Reserva 12 y.o. se právem chlubí chutí sladkých...
Tento prémiový rum metodou solera zraje 15 let v sudech po sherry.
Výsledkem je krásně jantarový rum s vůní ořechů, vanilky a jemného kouře, s...
Paranubes je mexický nápoj s čirou barvou, pronikavou a osobitou vůni...
Paranubes vzniká z čerstvé šťávy lokální cukrové třtiny.
Chuťově bohatý Paranubes Blanco je základem stařené verze, která zrála v New...
Paranubes Caña Morada je odrůdovým rumem, tedy destilátem vyrobeným z jediné...
Plných 15 let stařený, chuťově spletitý a dvojitě stařený nejprve v sudech z...
Mexický rum vyráběny z cukrové třtiny, která se pěstuje ve vysoké nadmořské...