Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Filipínský rum Don Papa si v sudech poležel poctivých 7 let a vypůjčil si tam...
Filipínský rum Don Papa si v sudech poležel poctivých 7 let a vypůjčil si tam...
Filipínský rum Don Papa si v sudech poležel poctivých 7 let a vypůjčil si tam...
Letní limitovaná edice filipínského rumu Don Papa.
Letní limitovaná edice filipínského rumu Don Papa.
Limitovaná edice tuby Secrets of Sugarlandia zachycuje bohatou floru a faunu...
Don Papa Masskara je příjemně sladký rum, blízký rumovým elixírům, ale se...
Don Papa Rye Aged je limitovanou edici filipínského, prémiového rumu Don Papa.
Don Papa Sherry Cask Finish je rum na bázi melasy, který po výrobě na...
KASAMA Rum je ztělesněním filipínského optimismu, dobré nálady a tropického...
KASAMA Rum je ztělesněním filipínského optimismu, dobré nálady a tropického...
Zajímavé vydání z palírny Tanduay na Filipínách, pojmenované Double Rum....