Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Melasový rum destilovaný na koloně 27.7.2012.
Jde o směs rumů z Fiji, Papuy Nové Guinei a Austrálie. Zraje dva roky v...
Marama Fijian Spiced Rum je skvělý, jemně kořeněný rum.
Filipínský kořeněný rum, který v sobě snoubí typické chutě ostrova.
Limitovaná edice Plantation Fiji Islands 2004 vznikla z rumu destilovaného v...
Plantation Isle of Fiji je lahodný rum, který se vyrábí za pomocí tradičních...
První tropické zrání probíhalo na Fiji po dobu minimálně 8,5 let v sudech po...
Asia Pacific XO je blendem rumů z Fiji a Indonésie.
Rum, který zrál v sudech po bourbonu byl destilovaný v prosinci roku 2004 a...