Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Naga Anggur představuje spojení mezi indonéským rumem a vínem.
Naga Java Reserve Celebration se pyšní krásnější a barevnější verzi...
Indonésie je největším producentem koření na světě, a proto bylo pouze...
Naga Pearl of Jakarta se vyrábí z melasy, pomalou fermentací, do které se...
Thajský rum Naga Shani 10y zrál 10 let v sudech po bourbonu a 18 měsíců...
Naga Siam Edition je skvělý rum zrající 10 let v amerických dubových sudech.
Výsledek pečlivé fermentace třtinového vína je následně sublimován kolonovou...
Kořeněný rum z Bali Nusa Caña vychází ve své směsi z šesti zcela přírodních...
Velkorysé aroma cukrové třtiny, banánu, kokosu a koření.