Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Original Spiced Rum vyráběný na Jamajce byl uveden na trh jako jeden z...
Plantation Stiggins Fancy Pineapple Rum Stiggins Fancy je ananasový rum...
Tento rum je vyráběn fermentací melasy a po dobu 7 let se nechává zrát v...
V láhvi se snoubí rumy, které zrály metodou solera 6 až 23 let v parádní...
Zafra Master Reserve 21 y.o. má opravdu vše, co očekáváte od kvalitního rumu...