Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Bellamy's Reserve Rum 2012 Guyana je devět let starý rum ze slavné palírny...
Ron Centenario Conmemorativo 9 aňos je vynikající třtinový rum vyráběný v...
Rum pochází z karibského ostrova Santa Lucie.
Jemný rum z Brazílie zrající v dubových sudech po bourbonu metodou solera.
Ochutnejte 9letý rum z jamajského lihovaru Monymusk, který je součástí nového...