Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Rum zraje v sudech z amerického dubu po bourbonu sedm až deset let.
Rum pocházející z Dominikánské Republiky s přichutí karamelek, papáje a banánu.
Bacco 7yo je "farm to glass" rum – a právě to mu dodává mimořádnou stálost,...
Sedmiletý melasový rum z Ekvádoru se vyrábí z cukrové třtiny pěstované v...
Rum je charakteristický svou hedvábnou lehkostí, která vzniká díky velmi...
Unikátní 30let starý rum je prezentován v černé keramické láhvi připomínající...
Ron Centenario Aňejo Especial 7 y.o. je směs jemných rumů pečlivě zrajících v...
Depaz Réserve Spéciale VSOP je jedinečná směs rumů, které zrají minimálně...
Filipínský rum Don Papa si v sudech poležel poctivých 7 let a vypůjčil si tam...
Směs minimálně 7 let starých, těžkých i lehkým rumů z Portorika.
Dlouhých 7 let zraje Flor De Caňa v tradičních sudech z bílého dubu.
Přičichněte poprvé a ucítíte pražené oříšky, tabák, tropické ovoce a mírně...
Perfektní 7 let starý rum z Panamy. Zrání probíhalo původně v tropickém...
Naga Anggur představuje spojení mezi indonéským rumem a vínem.
Naga Java Reserve Celebration se pyšní krásnější a barevnější verzi...
Z řady Old Monk, který vyrábí indická společnost Mohan Meakin, pochází The...
Old Monk Supreme XXX Rum je sedmiletý rum z Indie v ikonickém balení.
Papalin je projekt věnovaný rumovým blendům.
Tento rum je vyráběn fermentací melasy a po dobu 7 let se nechává zrát v...
Během 7 letého staření v sudech z Amerického dubu, získává tento rum typickou...
Rum z Britské Guyany podstoupil dvojí zrání.
Silný a výrazný 7 letý japonský rum, který byl vyroben z melasy a následně...
Saison Rum Trinidad 7yo zraje postupně v 3 typech sudů.
Jemný, lehce nasládlý rum vyráběný metodou dvoufázového staření.