Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Šestiletý rum s bohatě sladkou vůní skořice, vanilky s lehkými tóny citrónu a...
Tento prvotřídní rum má jemnou a plnou chuť, která je charakteristická...
Samotný rum je mírně nasládlý a po přičichnutí ucítíte jemné kávové aroma,...
Čistý rum s průzračnou a komplexní chutí. Osloví vás tóny kokosu a kávy....
Šest let starý prémiový rum. Směs zraje v sudech z francouzského dubu. Oproti...
JM Vieux XO je agricole rum, který zrál nejméně šest let v použitých sudech...
Plantation Single Cask Barbados 6yo je limitovaná edice, která je určená...
Takamaka Spiced nejprodávanější rum této značky, který pochází ze Seychel.
Základem destilátu Terra Verde je šťáva z čerstvé cukrové třtiny, která zraje...
Termín Angel´s share (andělská daň) je většině dobře znám - jedná se o...
Termín Angel´s share (andělská daň) je většině dobře znám - jedná se o...