Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Čtyřletý zlatý rum, který je inspirován původní recepturou Dona Facunda, otce...
Tento středně plný tmavý rum zraje okolo 4 let v silně vypálených dubových...
Rum pocházející z Dominikánské Republiky s přichutí karamelek, papáje a banánu.
Vynikající směs nejlepších dominikánských rumů zrající až čtyři roky v sudech...
Vynikající směs skvělých dominikánských rumů zrající šest až osm let v...
Vynikající směs nejlepších dominikánských rumů zrající až čtyři roky v sudech...
Clement Vieux VSOP je jedním z perfektních agricol rumů. Vyrábí se z čerstvě...
Severin VSOP zraje v sudech po bourbonu 4 roky a nabízí výjimečnou hloubku...
Karukera Rhum Vieux Reserve Speciale je blend 5 let starých rumů s 4letým...
Plantation Xaymaca Special Dry navazuje na typické jamajský výrobní styl z 19.
Worthy Park Gold je blendem rumů zrající v sudech po dobu minimálně 4 let.