Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Tradiční český čajový rum. Původní recepturu rumu jsme vylepšili použitím 3...
Bandita Black je tříletý Navy rum o síle 50% alkoholu. Je dochucen tradičním...
Směs tříletých rumů Bocathéva Barbados a Jamajky okouzlí čichové pohárky...
Na rozdíl od jiných kořeněných rumů je tento unikátní v tom, že se do něj...
Agricole rum z Martiniku. Výjimečně jemný, s příjemně sladkým profilem,...
Lehce vyzrálý rum zlatavé barvy s vysokým podílem ušlechtilých rumových bází.
Rum Depaz VS zraje minimálně po dobu tří let v dubových sudech.
Severin VO je elegantní a svěží vstupní branou do jejich světa, vyzrává min.3...
Don Q 151° Proof se liší od ostatních proof rumů díky svému profilu, který...
Don Q Oak Barrel Spiced je mimořádná směs rumů ve věku nejméně 3 let, která...
Rum s citrusovým a vanilkovým aroma posíleným o tóny rozinek, čokolády s...
Tento rum z Nizozemí se vyrábí z pečlivě vybraných surovin a je ochucený...
Jeden z nejprestižnějších světlých kubánských rumů.
Nádherně aromatický a jemný rum se sladkou chuti po ovoci.
Zakulacená chuť s tóny pomeranče, pomerančové kůry, marcipánu a sladkého koření.
Ve vůni jsou znatelné stopy čerstvého a kandovaného ovoce s náznaky máslového...