Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Duppy Share Spiced je kořeněnější variantou rumu Duppy Share.
Gunroom 4 Ports Rum je směsi čtyř karibských zemí, čtyř přístavu a čtyř...
Ojedinělý spiced rum, který vám okoření večery.
Marama Fijian Spiced Rum je skvělý, jemně kořeněný rum.
World‘s End Rum Dark Spiced je jemný blend 3 – 5 letých karibských rumů,...
World‘s End Rum Tiki Spiced je výrazný blend 3 – 5 letých karibských rumů z...