Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Non Plus Ultra Black je limitovaná edice palírny A.H.Riise. To, po čem rum...
A.H. Riise Non Plus Ultra je nejkvalitnějším a nejexkluzivnějším rumem...
Rum zraje v sudech z bílého amerického dubu, v nichž nejprve uzrála skotská...
Příjemně nasládlá a elegantní vůně je doplněná bohatou vůní tropického ovoce,...
Pyšní se atraktivní tmavě třešňovou barvou s rubínovými odlesky.
Limitovaná edice pro opravdové znalce, kteří dokáží ocenit to nejlepší ve...
To nejlepší, co může nikaragujská palírna Flor de Caňa nabídnout.
Kirk Sweeney XO je ojedinělý luxusní klenot pro stále rostoucí skupinu...
Malteco 25 y.o. je příjemně jemný, nasládle chutnající prémiový rum, zrající...
Směs rumů, které zrály v sudech po bourbonu a poté v sudech po portském víně.
Ron Zacapa Centenario X.O. je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o...