Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Excelentní, unikátní a velmi výjimečný rum se vyznačuje svěží vůní, spíše...
Rum Dictador Sinfonía Borbón 1999 je jedinečným nápojem, který zrával 23 let...
Tento prémiový rum uspokojí nároky i těch nejnáročnějších znalců rumů.
Rum tmavě rubínové barvy s omamnou vůní kandovaného ovoce, pečených fíků a...
Rum je jedním velkým gurmánským zážitkem, příjemně sladká a vyvážená chuť.
Rum, který je směsí až 23 let starých rumů, zbarvený do plně jantarové barvy...
V láhvi se snoubí rumy, které zrály metodou solera 6 až 23 let v parádní...
V láhvi se snoubí rumy, které zrály metodou solera 6 až 23 let v parádní...
Zacapa Edición Negra se svým chuťovým profilem odlišuje od Zacapy 23 y.o. Má...