Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Tento rum je vyrobený ze zrajících rumů, které jsou smíchány a znovu plněny...
Vrcholné vyjádření umění destilace ušlechtilých lihovin v Dominikánské...
V roce 1889 získaly rumy Carúpano první medaile na výstavě v Paříži. Od té...
Velmi aromatický a komplexní rum. Tento rum je tmavé barvy s odlesky třešňově...
Tento znamenitý rum jednoznačně patří k rumům nejvyšší kvality, je namíchán z...
Vyráběn tradiční kubánskou metodou. Rum zraje 21 let v malých dubových sudech...
Rum Panama 21 y.o. má nasládlé a svěží aroma s tóny vína, tabáku, datlí a fíků.
Rum se vyrábí z cukrové třtiny metodou solera, což má za následek dobře...
Ron Viejo De Caldas Carda de Oro zraje v sudech z kolumbijského bílého...
Zafra Master Reserve 21 y.o. má opravdu vše, co očekáváte od kvalitního rumu...