Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
175 Anniversary je limitovaná lahůdka, která oslavuje den, kdy A. H. Riise...
Při výrobě byly použity různé druhy sudů (hlavně na sladké víno), které...
A.H.Riise Royal Danish Navy je melasový rum, vyrobený podle originální...
Speciální vánoční edice z Panenských ostrovů. Tento vynikající rum vzniká...
Limitovaná edice rumu z Panenských ostrovů s bohatou ovocnou chutí s tóny...
Luxusně vyladěná směs zralých rumů ve stáří až 20 let patří k výrazně ovocným...
Auténtico Nativo 20 y.o. je rum jasně jantarové barvy. Má intenzivní aroma...
Unikátní chuť této limitované edice vzniká destilací v měděných kotlích,...
Contadora 20 y.o. je rum z Panamy, ostrova Contadora, který po dobu dvaceti...
Osobně vybraný Master Blender Hernan Parra, zrající v americkém dubu s...
Flor de Caña 130th Anniversary 20y je rum, který byl vydán k 130. výročí...
Malteco 20 y.o. je rum, který po dobu dvaceti let zrál v dubových sudech.
Dárková sada skvělého barbadoského rumu a dvou skleniček.