Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Vůně je zpočátku jemná s tóny medu a pomeranče, než se naplno projeví...
Kořeněný rum z Portugalska, který se odráží z námořní historie a příběhů...
Kraken Black Spiced Rum je kávově hnědý, chuť připomíná melasu, exotické...
S chutí vanilky, zázvoru a pepře. Kraken Black spiced rum nese jméno bájné...
Sailor Jerry Spiced Caribbean je kořeněným karibským rumem.