Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Arehucas Anejo Reserva Especial 18 y.o. je vyroben z cukrové třtiny pěstované...
solera 18 let se vyznačuje svěží vůní, chuť ovoce a dlouhé zrání se navzájem...
Bolivar 8 blend převážně 8 let starých venezuelských rumů (zrajících v sudech...
Zraje stejným způsobem jako jeho mladší verze, ale obsahuje rumy až 18 let...
Stejně jako oblíbený Original Bumbu, je i XO pojmenován podle 400 let starém...
Stejně jako oblíbený Original Bumbu, je i XO pojmenován podle 400 let starém...
Centenario Reserva de la Familia 18 y.o. je směs rumů, která zraje v bílých...
Contadora 18yo zrála 18 let v dubových sudech. Hlavními prvky jsou stařený...
Toto kompletní dílo, které spadá do prémiové kategorie, je zjevným...
Osobně vybraný Master Blender Hernan Parra, zrající v americkém dubu s...
Řada rumů Dictador Sinfonía je smyslné mistrovské dílo, které přináší...
Flor de Cana Centenario Gold 18yo Aňos je rum, který získal řadu...
Barva rumu připomíná velmi tmavý jantar. Aroma rumu je velmi působivé, je...
Rum, který se vyrábí systémem solera a dozrává 18 let v amerických dubových...
Rum s neuvěřitelně plnou, zároveň však jemnou chutí tropického ovoce se...