Karibské rumy
Jako rum se může označit destilát pocházející z cukrové třtiny. K jeho výrobě se používá přímo její šťáva nebo melasa, odpadní látka při získávání cukru z cukrové třtiny. Proces začíná fermentací v podobě přidání kvasnic k tomuto základu. Tato směs se poté destiluje, buď metodou kontinuální nebo periodickou. Takovýto destilát je bezbarvá tekutina s vysokým obsahem alkoholu, ten se ukládá ke zrání do dubových sudů, které rumu dodají výslednou barvu. Většina produkce pochází z tropických oblastí, rum zde zraje daleko rychleji, ale dochází také k výraznému odpařování, ročně až 10%. Po uzrání se většinou rum ještě míchá, pro zajištění konzistentní chuti a dochází k filtraci za účelem odstranění zabarvení během zrání. Více zde.
Nejprodávanější
Seznamte se s Dictador Sinfonía, smyslným mistrovským dílem, které potěší...
Diplomático Single Vintage 2007 se vyznačuje výraznými, vyváženými tóny...
Set obsahuje 4x 1l láhve Havana Club Anejo 3yo, 2x 1l láhve Havana Especial a...
Unikátní bylinný rum z Guatemaly, jehož ingredience jsou inspirované životním...
Pirate Grog No.13 je vynikající 13 let starý single cask rum. Chuť je plná,...
První tropické zrání rumu probíhalo v Panamě po dobu 10 let v sudech po...