Metaxa AEN 3 Generations 42,3% 0,7l
METAXA AEN Three Generations je třetí „AEN“ této značky.
Kategorie: | Brandy, Cognac |
---|---|
Země původu: | Řecko |
Objem: | 0,7l |
Obsah alkoholu: | 42,3% |
METAXA AEN Three Generations je třetí „AEN“ této značky. Pro znalce vyzrálých ušlechtilých destilátů přináší skutečně vytříbený zážitek. Mohla vzniknout díky výjimečným zásobám vinných destilátů, které se v rodině Metaxa dědí již od doby založení značky. Vyniká bohatstvím jemné chuti a přináší neopakovatelně výrazný a přitažlivý smyslový zážitek. Samotný základ METAXA AEN Three Generations položil Elias Metaxa již v roce 1980, když z výjimečných zásob vzácných destilátů, jež mu zanechal jeho otec Andreas, který je sám zdědil od svého otce Spyrose, zakladatele značky, namíchal opravdu jedinečnou směs. Po desetiletí byla pečlivě chráněná a zrála nejprve ve sklepích palírny v Pireu, poté ve sklepích palírny v Kifisii a nakonec přímo v rodinném sídle. Výsledkem je vzácný destilát, který byl v roce 1980 namíchán pro budoucí generace, a který je nyní představen světu ve své nejvyšší kvalitě. METAXA AEN Three Generations je vyrobena z muškátového vína z ostrova Samos a z vyzrálých vinných destilátů stárnoucích po desetiletí a je tak ztělesněním značky Metaxa a především oslavou toho, co je dnes známkou nejvyššího luxusu – času. Času, kdy zrají hrozny, času, kdy Metaxa masteři zdokonalovali své řemeslo, a učili se od svých předchůdců, a konečně času, kdy nápoj v sudech dozrával do dokonalé chuti. Je to umění, které nelze uspěchat, je to tradice v každém doušku. Slovo AEN znamená v řečtině věčnost a METAXA AEN Three Generations je věčnou připomínkou a poctou třem hodnotám – tradici, terroiru a řemeslu, které se projevují v každé její kapce. Vyrobeno pouze 1.000 láhví.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Metaxa je ojedinělý řecký nápoj, který poprvé v roce 1888 připravil Spyros Metaxas směsí brandy, vína a koření. Na výrobu pětihvězdičkové Metaxy je zapotřebí 3 druhy sluncem vysušených vinných hroznů, které se destilují a následně zrají po dobu nejméně 5 let v dubových sudech z pryskyřice. Po zrání se destilát smíchá s archivními ročníky muškátových vín, směsí řeckých bylin, které pak ještě půl roku zrají a výtažky z růžových okvětních lístků. Přes více než 100 let se tato receptura předává z generace na generaci.