Mezcal
Mezcal se vyrábí především ze zeleného druhu agáve v okolí města Oaxaca v Mexiku. Rostlina se zpracovává po 7 - 9letech zralosti, tu podle tradice pokácí nejstarší člen rodiny. Jako u tequily se zpracovává tzn. srdce rostliny osekané od tvrdých listů. Ty se nejdříve udí a až poté se získaná šťáva nechá zkvasit a alespoň dvakrát destiluje. Mezcal se ihned lahvuje nebo se nechá zrát v dubových sudech. Podle stáří rozlišujeme mezcal Reposado, zrající minimálně půl roku až rok nebo Añejo zrající 2 - 8 let. Někteří výrobci umísťují do láhví červa, larvu můry žijící v listech agáve.
Nejprodávanější
Mistrovské dílo – jednodruhový mezcal z velmi prestižního a lehce atypického...
Pocta opravdové ruční výrobě – vybrané druhy agáve vyzrávají povětšinou 8-12...
Vrcholné dílo, opravdová velmi limitovaná rarita z původně soukromých sbírek...
Totální craft, vzácný druh „single maquey“, tedy malošaržového jednodruhového...
Totální craft, opravdu mistrovské dílo – jednodruhový mezcal z velmi...
Del Maguey Vida byl uveden na trh v roce 2010, přičemž jde o řemeslně...
Jde o limitovanou edici mezcalu, kdy se divoké agáve ručně sklízí v oblasti...
Tato tequila se vyrábí v Santiagu Matatlan v Oaxace.
Jemně kouřový, sladké dřevité tóny vařeného agáve mohou vyniknout, což z něj...
Tradiční, ručně vyráběný mezcal z agáve odrůdy Espadín.
Mezcal je alkoholický nápoj, který vznikl v Mexiku před více než 400 lety.
Mezcal jantarové barvy s robustní dřevitou chutí s náznakem kouřovitosti.