Mezcal
Mezcal se vyrábí především ze zeleného druhu agáve v okolí města Oaxaca v Mexiku. Rostlina se zpracovává po 7 - 9letech zralosti, tu podle tradice pokácí nejstarší člen rodiny. Jako u tequily se zpracovává tzn. srdce rostliny osekané od tvrdých listů. Ty se nejdříve udí a až poté se získaná šťáva nechá zkvasit a alespoň dvakrát destiluje. Mezcal se ihned lahvuje nebo se nechá zrát v dubových sudech. Podle stáří rozlišujeme mezcal Reposado, zrající minimálně půl roku až rok nebo Añejo zrající 2 - 8 let. Někteří výrobci umísťují do láhví červa, larvu můry žijící v listech agáve.
Nejprodávanější
Mezcal je alkoholický nápoj, který vznikl v Mexiku před více než 400 lety.
Mezcal jantarové barvy s robustní dřevitou chutí s náznakem kouřovitosti.