Ovocná pálenka
Pálenka je lihovina, která vzniká destilací zkvašené směsi, jenž je připravena z rozdrcených plodů ovoce. Mezi nejčastější destilát patří slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice, třešňovice a mnoho dalších. Své osobité aroma pálenka získá z ovoce, ze kterého byla připravena. Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vznikne surový destilát, který se další destilací upravuje na pitnou lihovinu, která se už nepřislazuje. Poté se po případném rozředění lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých pálenek se používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť.
Nejprodávanější
Výrobna této hruškovice od Rudolfa Jelínka se nachází až v dalekém Chile.
Pircher Williams je unikátní destilát, který byl vyroben z prvotřídních...
Bílá slivovice, nejznámější český ovocný destilát se vyrábí ve Vizovicích z...
Zlatá slivovice je světový unikát mezi ovocnými destiláty, který vznikl a...
Slivovici se vyrábí z kvalitních švestek, které se sklízí a pečlivě...
Hruškovice se vyrábí z kvalitních hrušek, které jsou velmi pečlivě vybírány a...
Slivovice je vyrobena je z kvalitních vyzrálých švestek.