Ovocná pálenka
Pálenka je lihovina, která vzniká destilací zkvašené směsi, jenž je připravena z rozdrcených plodů ovoce. Mezi nejčastější destilát patří slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice, třešňovice a mnoho dalších. Své osobité aroma pálenka získá z ovoce, ze kterého byla připravena. Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vznikne surový destilát, který se další destilací upravuje na pitnou lihovinu, která se už nepřislazuje. Poté se po případném rozředění lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých pálenek se používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť.
Nejprodávanější
Kvalitně namíchaný hruškovým destilátem je ta správná skladba tohoto produktu.
Rodina Golden rozšířila své řady o další lahůdku, které vyniká svým...
Rodina Golden rozšířila své řady o další lahůdku, které vyniká svým...
Golden Slivka je vybraný švestkový destilát s jemnou a nasládlou chutí...
Vyzrálá hruška Golem vyniká především svojí jemností a čistou neodolatelnou...
Premium řada tvořená příchutěmi Jahoda, Brusinka, Švestka a Hruška je řada...
Tato ovocná švestková lihovina s likérovým charakterem patří k velmi...