Ovocná pálenka
Pálenka je lihovina, která vzniká destilací zkvašené směsi, jenž je připravena z rozdrcených plodů ovoce. Mezi nejčastější destilát patří slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice, třešňovice a mnoho dalších. Své osobité aroma pálenka získá z ovoce, ze kterého byla připravena. Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vznikne surový destilát, který se další destilací upravuje na pitnou lihovinu, která se už nepřislazuje. Poté se po případném rozředění lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých pálenek se používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť.
Nejprodávanější
Prvotřídní hruškovice z ovoce z jižních Čech.
Prvotřídní slivovice z ovoce z jižních Čech.
Bartida Hruškovice je oblíbený destilát, zejména pro svou jemnou vůni a chuť...
Bartida Meruňkovice je oblíbený destilát, zejména pro svou jemnou a sladkou...
Kleiner Pure Apricot je malosériový destilát z ručně sbíraných a...
Kleiner Silver Plum je malosériový destilát z ručně sklízených švestek.
Kleiner Sour Cherry je malosériový destilát z ručně sbíraných a odpeckovaných...
Kleiner Sour Cherry by Brandy je malosériový destilát z ručně sbíraných...
Kleiner Sour Cherry by Sherry je pálenka z rodinné destilerie Kleiner, která...
Kleiner Wild Pin je malosériový destilát z ručně sbíraných mirabelek.
Lairds Applejack je jablečná pálenka, která je jedinečně hladká s hlubší a...
Meruňkovice je díky své jemnosti a svěžímu letnímu aroma velmi populární...
Meruňkovice je díky své jemnosti a svěžímu letnímu aroma velmi populární...