Ovocná pálenka
Pálenka je lihovina, která vzniká destilací zkvašené směsi, jenž je připravena z rozdrcených plodů ovoce. Mezi nejčastější destilát patří slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice, třešňovice a mnoho dalších. Své osobité aroma pálenka získá z ovoce, ze kterého byla připravena. Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vznikne surový destilát, který se další destilací upravuje na pitnou lihovinu, která se už nepřislazuje. Poté se po případném rozředění lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých pálenek se používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť.
Nejprodávanější
Anton Kaapl Jablkovice je destilát ze zralých a sladkých jablek z ovocnářské...
Anton Kaapl Meruňkovice je mixem francouzských a polských meruněk.
Anton Kaapl Slivovice je destilát ze sladkých a zralých švestek z oblasti...
Anton Kaapl Višňovice je originální mix višní z oblasti jihočeských Lhenic a...
Anton Kaapl Williams je pálenka destilovaná z kvasu pouze z odrůdy hrušek...
Bartida Slivovice je nejznámější, ovocný destilát, který je vyroben z...