Ovocná pálenka
Pálenka je lihovina, která vzniká destilací zkvašené směsi, jenž je připravena z rozdrcených plodů ovoce. Mezi nejčastější destilát patří slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice, třešňovice a mnoho dalších. Své osobité aroma pálenka získá z ovoce, ze kterého byla připravena. Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vznikne surový destilát, který se další destilací upravuje na pitnou lihovinu, která se už nepřislazuje. Poté se po případném rozředění lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých pálenek se používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť.
Nejprodávanější
Světoznámá slivovice ze slovensko-moravského pomezí, tradice se vytvořila...
Světoznámá slivovice ze slovensko-moravského pomezí, tradice se vytvořila...
Světoznámá slivovice ze slovensko-moravského pomezí v litrové verzi.
Světoznámá slivovice ze slovensko-moravského pomezí, tradice se vytvořila...
Světoznámá slivovice ze slovensko-moravského pomezí, tradice se vytvořila...
Světoznámá slivovice ze slovensko-moravského pomezí.
Královský destilát vytvořený vyzrálými švestkami v sobě ukrývá výraznou chuť.