Ovocná pálenka
Pálenka je lihovina, která vzniká destilací zkvašené směsi, jenž je připravena z rozdrcených plodů ovoce. Mezi nejčastější destilát patří slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice, třešňovice a mnoho dalších. Své osobité aroma pálenka získá z ovoce, ze kterého byla připravena. Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vznikne surový destilát, který se další destilací upravuje na pitnou lihovinu, která se už nepřislazuje. Poté se po případném rozředění lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých pálenek se používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť.
Nejprodávanější
Destiláty z této řady zrají v sudech vyrobených ze dřeva odpovídajícího...
Stařená malina je příjemně ovocná pálenka připomínající malinový džem. Zralé...
Tato pálenka ze zralých hrušek odrůdy Williams je po destilaci uložena do...
Stařená švestka je jemná pálenka, která se vyrábí ze švestek odrůdy Löhr.