Ovocná pálenka
Pálenka je lihovina, která vzniká destilací zkvašené směsi, jenž je připravena z rozdrcených plodů ovoce. Mezi nejčastější destilát patří slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice, třešňovice a mnoho dalších. Své osobité aroma pálenka získá z ovoce, ze kterého byla připravena. Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vznikne surový destilát, který se další destilací upravuje na pitnou lihovinu, která se už nepřislazuje. Poté se po případném rozředění lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých pálenek se používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť.
Nejprodávanější
Anton Kaapl v luxusním dárkovém balení tzv. klapbosy z tvrdého papíru o...
Anton Kaapl Višňovice je originální mix višní z oblasti jihočeských Lhenic a...
Kleiner Sour Cherry je malosériový destilát z ručně sbíraných a odpeckovaných...
Kleiner Sour Cherry by Brandy je malosériový destilát z ručně sbíraných...
Kleiner Sour Cherry by Sherry je pálenka z rodinné destilerie Kleiner, která...
Pálenka z višní je pravým ovocným destilátem té nejvyšší kvality.
Stále vzácnější destilát s originální vůní a hebkou kořenitou chutí s...