Ovocná pálenka
Pálenka je lihovina, která vzniká destilací zkvašené směsi, jenž je připravena z rozdrcených plodů ovoce. Mezi nejčastější destilát patří slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice, třešňovice a mnoho dalších. Své osobité aroma pálenka získá z ovoce, ze kterého byla připravena. Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vznikne surový destilát, který se další destilací upravuje na pitnou lihovinu, která se už nepřislazuje. Poté se po případném rozředění lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých pálenek se používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť.
Nejprodávanější
Anton Kaapl Jablkovice je destilát ze zralých a sladkých jablek z ovocnářské...
Anton Kaapl v luxusním dárkovém balení tzv. klapbosy z tvrdého papíru o...
Bartida Calvados se vyrábí z vypěstovaných jablek v Normandii, které následně...
Tato dárková sada obsahuje 6 ks miniatur ovocných destilátů o objemu 0,05l-...
Jablkovica Jonathan se v dnešní době pěstuje velmi zřídka, odborníci tento...
Žufánek Jablkovica z dubového sudu je destilát z drcených jablek.
Lairds Applejack je jablečná pálenka, která je jedinečně hladká s hlubší a...
Moravská jadernička je destilát připravený z velmi ceněné a oblíbené moravské...
Jablečná pálenka, která zrála po dobu tří let v dubových sudech.
Jablečný destilát zrající v dubových sudech po dobu pěti let, díky kterému...
Ušlechtilá jablečná pálenka, která zrála v dubových sudech minimálně po dobu...