Ovocná pálenka
Pálenka je lihovina, která vzniká destilací zkvašené směsi, jenž je připravena z rozdrcených plodů ovoce. Mezi nejčastější destilát patří slivovice, hruškovice, meruňkovice, jablkovice, třešňovice a mnoho dalších. Své osobité aroma pálenka získá z ovoce, ze kterého byla připravena. Vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vznikne surový destilát, který se další destilací upravuje na pitnou lihovinu, která se už nepřislazuje. Poté se po případném rozředění lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých pálenek se používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť.
Nejprodávanější
Světoznámá slivovice ze slovensko-moravského pomezí v litrové verzi.
Světoznámá slivovice ze slovensko-moravského pomezí, tradice se vytvořila...
Světoznámá slivovice ze slovensko-moravského pomezí.
Pravá pálenka s výraznou chutí švestek a dlouhým koncem.
Jubilejná Slivka v sobě skrývá ten nejjemnější líh a pravý slivkový destilát.
Výroba Vizovické slivovice se zahájila v roce 2008.
V této “tradiční padesátce” rozeznáte olejovitou slupku, aromatickou dužninu...
Slivovice z původní, téměř vymizelé odrůdy – tzv “karlátek”.
Švestkový destilát odrůdy Presenta z moravských sadů.
Dvacetiletá slivovice té nejvyšší kvality, unikátní láhev evokující švestku,...
V letošním roce 2022 je tomu přesně 1200 let od první písemné zmínky o...
Královský destilát vytvořený vyzrálými švestkami v sobě ukrývá výraznou chuť.
Slivovice se vyrábí z těch nejkvalitnějších švestek, které se následně třídí.
Slivovici se vyrábí z kvalitních švestek, které se sklízí a pečlivě...
Tato ovocná švestková lihovina s likérovým charakterem patří k velmi...
Jedno odrůdový destilát ze švestek odrůdy Čačanská lepotica vypěstovaných ve...
Vizovická slivovice je stařený destilát, který vyrábí společnosti Rudolf...