Skotská whisky
Aby mohla být whisky nazývána skotskou, musí být pálena ve Skotsku z vody a sladového ječmene - obě tyto suroviny musí pocházet ze Skotska. Po základní destilaci nesmí tekutina obsahovat více než 94,8% alkoholu, aby se zachovala příchuť způsobená destilací. Mimo to, aby whisky mohla nést označení skotská, musí zrát minimálně 3 roky a jeden den na území Skotska v dubových sudech. Nesmí obsahovat jiné přísady, než je voda a karamelové barvivo. Do lahví se smí stáčet pouze whisky s obsahem alkoholu nejméně 40 %.
Nejprodávanější
Perfektní trio Monsters of Smoke v balení, které obsahuje 0,2l láhve každé z...
J&B Rare je míchaná skotská whisky. Je směsí 42 skotských obilných a...
Johnnie Walker Black Label je směsí z více než 40 sladových a obilných...
Johnnie Walker Red Label vzniká spojením lehké whisky z východního pobřeží...