Skotská whisky
Aby mohla být whisky nazývána skotskou, musí být pálena ve Skotsku z vody a sladového ječmene - obě tyto suroviny musí pocházet ze Skotska. Po základní destilaci nesmí tekutina obsahovat více než 94,8% alkoholu, aby se zachovala příchuť způsobená destilací. Mimo to, aby whisky mohla nést označení skotská, musí zrát minimálně 3 roky a jeden den na území Skotska v dubových sudech. Nesmí obsahovat jiné přísady, než je voda a karamelové barvivo. Do lahví se smí stáčet pouze whisky s obsahem alkoholu nejméně 40 %.
Nejprodávanější
Mahagonově zbarvená jednosladová whisky je nedobarvovaná, intenzivní lahůdka...
Toiteach je galský výraz pro "kouřový".
Deanston pochází z východního skotského Highland, kde se vyrábí už od počátku...
Další single malt skotská whisky z palírny Deanston.
Jednosladová skotská whisky z palírny Deanston.
Stařená whisky bez udání přesného nazrávání plněná při 46,3%.
RyeLaw je skotská whisky z jediné palírny Fife vyráběná ze sladového žita a...
Ledaig je skvěle kouřový single malt s hráškovým ječmenem, whisky se může...
Tato 12letá single malt whisky z palírny Tobermory, byla vytvořena k oslavě...
Tato 18letá jednosladová whisky je pro všechny, kteří preferují sladší a...
Jde o nefiltrovanou whisky za studena, stočenou na 46,3% alkoholu a zrála v...