Skotská whisky
Aby mohla být whisky nazývána skotskou, musí být pálena ve Skotsku z vody a sladového ječmene - obě tyto suroviny musí pocházet ze Skotska. Po základní destilaci nesmí tekutina obsahovat více než 94,8% alkoholu, aby se zachovala příchuť způsobená destilací. Mimo to, aby whisky mohla nést označení skotská, musí zrát minimálně 3 roky a jeden den na území Skotska v dubových sudech. Nesmí obsahovat jiné přísady, než je voda a karamelové barvivo. Do lahví se smí stáčet pouze whisky s obsahem alkoholu nejméně 40 %.
Nejprodávanější
Single Malt whisky značky Port Askaig z oblasti Islay.
Dárkovení balení láhve Talisker 10yo s plechovým hrníčkem.
Talisker je 18 letá, skotská whisky, která je ve vůní velice čistá a svěží.
Talisker Distillers Edition ročník 2010. Dvojité dozrávání, s finišem v...
Talisker Distillers Edition 2011 prochází dvojitým dozráváním s finišem v...
Talisker Distillers Edition ročník 2011. Dvojité dozrávání, s finišem v...
Talisker Storm je nejnakouřenější whisky z palírny Talisker z oblasti Skye....
Nová whisky z proslulé palírny na ostrově Skye ve Skotsku - whisky vyrobenou...