Skotská whisky
Aby mohla být whisky nazývána skotskou, musí být pálena ve Skotsku z vody a sladového ječmene - obě tyto suroviny musí pocházet ze Skotska. Po základní destilaci nesmí tekutina obsahovat více než 94,8% alkoholu, aby se zachovala příchuť způsobená destilací. Mimo to, aby whisky mohla nést označení skotská, musí zrát minimálně 3 roky a jeden den na území Skotska v dubových sudech. Nesmí obsahovat jiné přísady, než je voda a karamelové barvivo. Do lahví se smí stáčet pouze whisky s obsahem alkoholu nejméně 40 %.
Nejprodávanější
Aroma je zakulacené a jemně kouřové s tóny smetanových karamelek, datlí,...
Vůně s ovocnou chutí s náznaky květu jabloně a hrušky.
Highland Park Valfather je nejvíce rašelinová whisky značky Highland Park.
Tato whisky se pomalu vyvíjí v čerstvě vyprázdněných sudech po bourbonu z...
Výjimečná 30letá skotská whisky, která zrála v našich nejlepších sudech z...
Timorous Beastie je malosériová blendová whisky, která vzniká směsí...